KONSULT INOM INKÖP

Öka lönsamheten - Vässa er supply chain

Vi erbjuder konsulter i roller som inköpare samt logistik & transport. Vi har en bred spetskompetens inom alla kategorier.

Varför anlita konsulter från SCG?

1. Expertis och erfarenhet – Våra konsulter inom Supply chain management har expertis och erfarenhet av att hantera komplexa och utmanande problem. De har kunskap om olika branschstandarder, best practice och trender inom området. Genom att ta hjälp av SCG kan ert företag dra nytta av denna kunskap och erfarenhet och snabbt få insikt i hur ni kan förbättra både ert inköp och er logistik.

2. Ökad effektivitet och produktivitet – Genom att anlita SCG kan ni förbättra effektiviteten och produktiviteten. Våra konsulter kan hjälpa till med att utveckla och implementera nya processer och system som ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. De kan också hjälpa till med att optimera befintliga processer och system för att maximera produktiviteten och förbättra till exempel leveransprecision eller minska er externa inköps-spend.

3. Flexibilitet – Konsulter kan generellt vara ett idealiskt val för företag som behöver snabbt implementera förändringar, men inte har resurser eller kunskap internt för att göra det. Våra konsulter kan alltså vara en flexibel och skalbar lösning som kan hjälpa till att hantera både kort- och långsiktiga projekt.

4. Kostnadseffektivitet – Att anlita en konsult från SCG kan vara kostnadseffektivt jämfört med en permanent anställd. Ni kan anlita dem på kortare sikt för att genomföra projekt och sedan avsluta när projektet är klart. Detta minskar kostnaderna för anställning och utbildning jämfört med en permanent anställd.

5. Fokus på kärnverksamheten – Genom att anlita våra konsulter inom Supply chain management kan ni fokusera starkare på er kärnverksamhet och lämna Supply chain till oss. Detta kan bidra till att öka lönsamheten och rörligheten genom att optimera Supply chain performance, samtidigt som ni kan fokusera på att förbättra er produkt och kundupplevelse.

6. Alternativt om just Supply chain ÄR er kärnverksamhet, kan ni stärka upp er organisation ytterligare med spetskompetens som behövs antingen för stunden eller på längre sikt.

Leverantörsutveckling, logistik & transport

Vill ni effektivisera er leverantörspanel eller logistik så kan vi erbjuda våra spetskompetenser inom detta. Vi hjälper er med allt från enkla frågor till att effektivisera hela er leverantörspanel och logistikkedja.

Analyser, affärssystem & organisation

I vårt team ingår erfarna inköp- och logistikchefer som gör en stor skillnad hos våra kunder. Med dessa spetskompetenser erbjuder vi er att utföra uppdrag som: Spendanalys, Kravställa affärssystem, Rigga en inköpsorganisation, Mentorskap åt VD/ägare etc. Våra kunder inom inköp sträcker sig från nystartade företag till multinationella koncerner. Välkommen att kontakta oss redan idag!

Fyll i formuläret för att ta kontakt

  INTERIM INKÖPARE

  Behöver ni en interim inköpare? Är ditt företag i behov av extern inköpskompetens? Det kan vara i samband med tillfälliga arbetstoppar, specifika projekt, föräldraledighet eller semester. Låt oss på SCG Nordic hjälpa er. Vi erbjuder inköpskonsulter som löser ditt interimsbehov snabbt!

  INKÖPS-PT

  Har ni behov att av lyfta er inköpsfunktion och/eller effektivisera er Supply Chain, men tycker att det känns som en alltför framtung investering, eller är oroliga att organisationen kanske inte hänger med om ni tar in någon på heltid för att hjälpa er med detta?

  STRATEGISK INKÖPARE

  Strategiskt inköp är en viktig del i utformningen av rätt inköpsstrategier för ditt företag. Vi på SCG Nordic tillhandahåller drivna konsulter inom strategiskt inköp som hjälper er att nå era affärsmål. En strategisk inköpare från oss är expert på att bygga långsiktiga leverantörssamarbeten och utveckla er strategiska inköpsposition.

  LOGISTIKKONSULT

  Söker du efter en logistikkonsult? Vi erbjuder resurser inom logistik för att utveckla och effektivisera din verksamhet. Logistik bygger på att optimera flöden och processer, och denna aspekt har de senaste åren fått en allt större betydelse. En konsult kan ge ditt företag eller organisation mer effektiva processer och flöden, samt minska administrationen. Om du behöver hjälp med exempelvis lageroptimering för att effektivisera försörjningskedjan så finns vi tillgängliga.

  SPENDANALYS

  Vår spendanalys är träffsäker. Vi levererar en omfattande analys på 2-4 veckor med fokus på den externa spenden, hur och vart ni köper, samt rådgivning och rekommendationer på potentiella besparingsområden och andra effektiviseringar. Vi hjälper större och mindre företag inom olika branscher.

  ANMÄL DIG TILL SCG’S NYHETSBREV

  Få reda på det senaste från Supply Chain Group. Med vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad.